Dopolední jazz na Vltavě nově od 9:00!

5. květen 2014

Stanice Český rozhlas Vltava mění vysílací schéma, které se dotkne dopolední řady jazzových pořadů, jimž souhrnně říkáme Jazzofon, inspirováni pátečním stejnojmenným pořadem Luboše Zajíčka. Dopolední pravidelné jazzové půlhodinky vám od pondělí 5. 5. začneme nově nabízet od 9:00.

Pondělní Projížďka v rytmu Antonína Matznera bude laděna prvomájově a s několikadenním zpožděním odhalí, že toto téma rozhodně není klišé. V pořadu uslyšíte ikony moderního jazzu.

V úterním dopoledni nás opět čeká setkání s big bandy. Tentokrát uslyšíte známý Manhattan School of Music Jazz Philharmonic Orchestra. Pořad Big Band Panorama připravuje a uvádí Jan Hála.

Jan Dalecký představí v Jazzofonu z Brna druhou část alba Czechmate, které natočil Pavel Wlosok, český pianista žijící v Americe, se svým triem a hostem, americkým saxofonistou Joelem Frahmem.

Ve čtvrtečním Jazzissimu Petra Zvoníčka jsme připravili závěrečnou část třídílného miniseriálu věnovaného průkopníku moderního jazzu v Evropě, americkému tenorsaxofonistovi Dexteru Gordonovi. Gordon za svůj druhý jazyk přijal dánštinu, žil v Kodani a odsud vyrážel na turné po celém starém kontinentu.

Vokální soubor The Brox Sisters tvořily tři sestry, jejichž původní příjmení znělo Brock; sestrám však připadalo atraktivnější říkat si "Brox Sisters". Již počátkem 20. let trio zaznamenalo první úspěchy na Broadwayi a v průběhu celé dekády se pak těšilo enormní popularitě. Jazzofon Luboše Zajíčka nabídne vybrané nahrávky tohoto dnes již po hříchu neznámého dívčího tria.



Seznam všech pořadů na Vltavě si můžete přečíst v následujícím výčtu:

PONDĚLÍ 5. 5. 2014

9.00, JazzofonProjížďka v rytmu.Připravil a uvádí Antonín Matzner.

17.45, Jazzový podvečerJazz Update.Připravil a uvádí David Brada.

ÚTERÝ 6. 5. 2014

9.00, JazzofonBig Band Panorama Jana Hály. Manhattan School of Music Jazz PhilharmonicOrchestra.

17.45, Jazzový podvečerJazzová myš Pavla Dostála.Připravila Olomouc.

STŘEDA 7. 5. 2014

9.00, JazzofonPavel Wlosok Trio & Joel Frahm: Czechmate (2/2).Nové album českého klavíristy v Americe.Připravil a uvádí Jan Dalecký.Připravilo Brno.

17.45, Jazzový podvečerZapomenutí hrdinové synkopy.Připravili a uvádějí Ondřej Havelka a Pavel Klikar.

ČTVRTEK 8. 5. 2014

9.00, JazzofonJazzissimo. Dexter Gordon: Tenorsaxofonový velikán (3/3).Připravil a uvádí Petr Zvoníček.

17.45, Jazzový podvečerJazz notes Mariana Friedla.Připravila Ostrava.

PÁTEK 9. 5. 2014

9.00, JazzofonJazzophone. Klasický jazz uvádí Luboš Zajíček.Pohled z webové kamery do vysílacího studia na vltava.rozhlas.cz. (WK)

17.45, Jazzový podvečerJazz live. Peter Lipa & Band (SK/CZ). Záznam vystoupení slovenského vokalistyna mezinárodním festivalu Jazz Goes to Town v Hradci Králové 18. října 2013(2/2).Připravil a uvádí Jiří Starý.

SOBOTA 10. 5. 2013

1.00, Jazz & World LiveWes Club kytaristy Yamaguchi Takeshiho a Trio pianisty Yuki Arimasy shostujícím trumpetistou Tomonao Harou. Záběry z koncertů v The NHK Fureai Hallv Tokiu 9. a 16. května 2013.Připravil Vladimír Truc, uvádí Lenka Kopecká. (EBU)

4.00, ČRo Jazz vysílá na vlnách ČRo VltavySimultánní vysílání. Modern Mainstream.

8.02, Tip pro jazzofilyDesku týdne vybírá Otakar Svoboda - Ambrose Akinmusire: The Imagined Savoiris Far Easier to Paint.

17.45, Jazzový podvečerSladké je žítJazz doprovází poezii, poezie doprovází jazz.Z textů Jiřího Suchého vybral Rudolf Matys.Recitují Vanda Hybnerová a Ivan Gübel.Hudební spolupráce Vladimír Truc.Režie Markéta Jahodová.

NEDĚLE 11. 5. 2013

0.05, Jazzový klubK půlnočnímu setkání s jazzem a blues zve Ondřej Konrád.

1.30, Noční vlna jazzuJazzFest Brno 2014. Robert Balzar Trio. Připravil a uvádí Jan Dalecký.Připravilo Brno.

4.00, ČRo Jazz vysílá na vlnách ČRo VltavySimultánní vysílání. Modern Mainstream.

17.45, Jazzový podvečerNedělní jazzové lelkování s Alešem Bendou.

Spustit audio