Dokumenty Radima Nejedlého: Rudá kráska

25. březen 2015

Rozhlasový Audiokabinet zazní letos už po déváté. Radim Nejedlý přinese ve svém pásmu Otisk současnosti příběh o sebepoškozování.

„Ubližuju si, abych něco cítila.“ Tak popisuje svou motivaci k sebepoškozování mladá žena, která vystupuje v dokumentu Radima Nejedlého.

Pořad uslyšíte v úterý 16. července od 17:30 na hlavní scéně Divadle Husa na provázku. Po poslechu následuje diskuse
s autorem pořadu Radimem Nejedlým a možná i s jednou z aktérek pořadu.

Audiokabinet Českého rozhlasu Brno je veřejný poslech rozhlasových nahrávek, které vznikly v literárně dramatické redakci. Mnohé z osobností živě spolumoderují jednotlivé večery nebo se po poslechu pořadů účastní diskuze. Letošní 4. ročník probíhá ve dnech 8. až 22. července 2013 vždy od 17.30 hodin.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.