Dnešek patří zamilovaným. Svatý Valentýn je ale také velkým svátkem všech květinářů

14. únor 2018 10:10

Svátek Svatého Valentýna znamená pro pracovníky květinářství podstatně víc práce než v jiné dny. Obchody se předem dostatečně zásobily květinami a to hlavně červenými růžemi. Zájem je také o různé dárkové předměty. Všemu podle prodejců vévodí červená barva. 

Jsme právě v květinářství ve Vrchlabí. Před obchodem zastavilo zásobovací auto a přivezlo celý náklad červených růží.

„Na Valentýna je to takové nejtradičnější, že hlavně mladí muži kupují červené růžičky," říká paní Jana, pracovnice květinářství ve Vrchlabí.

Luděk Měcholup přivezl dostatečné množství květin: „Nejvíc jsou to červené květiny. Co se týče gerber, růží. Je toho dnes znatelně víc. Něco jako má balíková služba o Vánocích."

Svatý Valentýn - svátek všech zamilovaných

Zákazníci kupují samotné květiny, nebo si je nechávají svázat?

„Spousta jich si vezme jen jednu červenou růžičku. Někteří chtějí třeba tři růžičky něčím přizdobit. Záleží jak kdo. Ti mladší si většinou berou po jedné růži," vysvětluje paní Jana.

Kromě květin je tady k dispozici spousta doplňků, ať jsou to různé mašličky se srdíčky, nebo i srdíčka na špejlích.

„Používají se mašličky. Pokud si zákazník přeje srdíčko, tak dostane srdíčko. Máme i nějaké kytičky už nachystané, kde jsou i ta srdíčka. Zákazníci si ale klidně vezmou jen tu růžičku se srdíčkem a jsou spokojení. Stačí jim to," usmívá se paní Jana.

Další velký nápor zákazníků očekávají pracovníci květinářství 8. března, tedy na Mezinárodní den žen.

Růže a srdce
Spustit audio

Související