Digitální stanice Deutschlandfunk Nova vstoupila do roku 2022 v novém kabátě

14. leden 2022

S novým programovým schématem i tzv. zvukovou grafikou vstoupila do roku 2022 německá digitální rozhlasová stanice Deutschlandfunk Nova, součást mediální rodiny Deutschlandradio. V Česku je možné naladit program mimo jiné jako součást tamní celoplošné DAB+ sítě DR Deutschland.

Nově je vysílací schéma sestaveno podle klíčových témat, jako je politika, věda a život. V rámci lineárního vysílání se o víkendu dostanou do vysílání nově i podcasty, tedy audio pořady vyrobené primárně pro online konzumaci. Zařazen tedy bude blok „Deine Podcasts“. Posluchači se mohou těšit na témata z historie i přednášky. Každý programový formát bude mít jasně identifikovatelný zvukový obal.

„Inovace mají posílit programovou značku v digitálním a lineárním prostoru,“ vysvětlují Lena Lotte Stark a Christian Schütte, kteří společně stojí v čele Deutschlandfunk Nova od června 2020. „Chceme se ještě více zaměřit na mediálně relevantní a vysoce dosahované formáty, prostřednictvím lépe cílené nabídky. (…) S novou strukturou vytváříme více prostoru pro kontaktní místa a zároveň jsme flexibilnější pro inovace."

autor: lukpo
Spustit audio

Související