Dětské představení Toodle-noodle v Divadle Minor staví na anglických nonsensových vtipech

8. říjen 2018

Po více než třech letech od premiéry představení Libozvuky připravil režisér Jiří Adámek další představení pro pražské Divadlo Minor.

První inscenace letošní sezóny na této scéně má název Toodle – noodle, je určené divákům od osmi let a je celá v angličtině. Experimentující režisér vytvořil inscenaci spolu s dramaturgyní Petrou Zichovou. A to pod asociativním vlivem příběhu Alenky v říši divů, anglické nonsensové poezie a období viktoriánské Anglie.

Jiří Adámek, autor originálního typu hudebního divadla, vytvořil inscenaci, ve které vystupují herci a loutky. A ve které se mluví jenom anglicky…

Toodle Noodle

Po první veřejné ukázce dostali tvůrci zpětnou vazbu přímo od divákům, kterým je nové představení určené. „Zpětná vazba je moc důležitá, protože ta vize je, že kromě estetického tvaru to má v sobě vždycky nějaký zvláštní komunikační akt. Libozvuky, které jsme dělali minule, byly úplně beze slov. Tam se jenom zpívalo, cvrlikalo apod. Tady jsme v podobné situaci, protože tady je představení v angličtině a ještě k tomu jsou to takové precizní, jemné, loutkové mini výstupy. A my potřebujeme zjistit, jestli v tom poměrně velkém sálu jsou loutkové miniatury vidět, jestli jsou dost sdělné a přitažlivé a také, jak funguje angličtina,“ říká Jiří Adámek.

Hudební doprovod v Toodle Noodle

Stejně jako při přípravě představení Libozvuky, i tentokrát spolupracoval s hudebníkem Markem Doubravou. Hudební složka inscenace má podobný vývoj jako scénář. Na začátku byla představa, ze které na konci nic nezbylo…

Představení Toodle Noodle bude má po nedělní neveřejné premiéře reprízy v pátek 12. a v neděli 28. října.

Spustit audio