Deska Nový zprávy žádný od Plusminusnula je víc než dobrá. Žlutá přidává černobílému světu život

2. červenec 2021

Plusminusnula, čtveřice z pravého břehu Vltavy, letos přinesla nový zprávy. Nejdříve singl, teď i celou desku. V ArtCafé ji postupně představí všichni členové formace.

„Je to živelnější než první deska, která byla čistější a byl to asi víc post-punk v té formě, v jaké se popisuje,“ říká kytarista Radek Novotný o novém albu Nový zprávy žádný. Kapela Plusminusnula nahrála nové album po čtyřech letech. Zatímco k první nahrávce hudebníci přizvali k produkci Tomáše Neuwertha, novinku produkoval Amák Golden. „Na Plusminusnula mě baví poetika, skvěle napsané české texty, které se kapela nebojí ušpinit syrovým nepodlézavým zvukem. Práce s tímto materiálem a lidmi, jako jsou oni, pro mě byla za odměnu,“ uvádí producent.

Videoklip k prvnímu singlu Světy vznikl za pomoci kamarádů muzikantů jako Jakub Jirásek, Richard Sysel nebo František Převorovský

Skupina se v nejbližší době chystá představit nové skladby na několika koncertech. Plusminusnula jsou hosty festivalů Vivat vila! nebo Moody Moon Noize. Nové album pokřtí za účasti souputníků Vellocet Roll Na Hollaru 7. července, druhý křest proběhne v září v Brně.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.