27. listopadu 2019 v 22:00 |
Administrační tagy: 

Dariusz Mazurowski: 30 LISTOPADU

0:00
/
0:00
Dariusz Mazurowski: 30 LISTOPADU
Dariusz Mazurowski: 30 listopadů
27. listopadu 2019 v 22:00 |
Administrační tagy: 

Dariusz Mazurowski: 30 LISTOPADU

30 listopadů  (2019) je zvukovou kompozicí, která vznikla pro PremEdici Radioateliéru u příležitosti třicátého výročí Sametové revoluce. Titulních třicet listopadů nesymbolizuje pouze uplynulý čas, třicet minulých let, pokouší se také vzhlížet dál, do budoucnosti, pokládat otázku po tom, co bude dál.

Skladba v žádném případě není sentimentální, není to taky historická vzpomínka na minulé události, spíše umělecký, individuální pohled na naší dobu, společenské a technologické změny, úspěchy i neúspěchy, ovlivňující naše existence. Je to portrét doby, v níž žijeme. Pokládá symbolickou otázku po tom, kdo jsme a kde se nacházíme.

30 listopadů je koláží různých fragmentů (dynamických, rytmických), ale i rozsáhlejších zvukových ploch a jakýmsi symbolickým způsobem nemá nikterak výrazný konec, protože čas  a život běží dál. Titulních listopadů bude přece víc.

 Zvukový materiál obsahuje mimo jiné fragmenty, které vznikly během posledních osmi let autorovy práce, stejně jako zlomky historických snímků z doby před a po listopadovém převratu.