D. C. Jackson: Můj romantický příběh

27. červen 2017

„Chcete vědět, kde se lidé potkávají? Povím vám to. Pokud jste si někoho nenašli ještě před promocí, oženíte se nejspíš s nějakou krávou z práce.“ Je život singles zábavný, nebo frustrující? A co si počít po třicítce? Rozhlasová adaptace komedie skotského dramatika o vážných věcech. On-line k poslechu do pondělí 3. července 2017.

03077856.jpeg

Je mi 33 let. Nikdy jsem nebyla ani trochu vdaná. Mám práci, přátele a byt nacpanej kravinama, co si kupuju, ale jsem kompletně, totálně, naprosto sama.
Amy

Amy a Tom jsou singles třicátníci a nevadí jim to. Tedy vlastně jim to vadí, ale nevědí tak úplně, jestli to chtějí změnit, když ve skutečnosti na svém životě nic měnit nechtějí. Své potencionální partnery posuzují optikou vzpomínek na pubertální lásky, které dávno ztratily reálné rozměry, svou samotu předvádějí okolí jako volbu a se slovem láska si nevědí rady. Sex jim nechybí a ve dvojici žít nedokážou. Něco je prostě špatně.

Takže jsme se spolu znova vyspali, protože momentálně bylo snazší to udělat, než hledat důvod, proč ne. A jak sama řekla, nikdo od toho nic nečeká. Takže je to zadarmo.
Tom

Totálně romantický příběh. Můj, tvůj, náš, našich dětí. A ačkoliv vás to do této chvíle nenapadlo, budete se smát.

Účinkují: Tereza Vilišová, Vladimír Polák, Josef Kaluža, Markéta Haroková, Sylvie Krupanská, Zuzana Truplová, Alena Sasínová-Polarczyk, Alexandra Gasnárková, Renáta Klemensová, Jan Fišar, Robert Finta a Petra Lorencová 

Překlad: Jakub Škorpil
Připravila: Eva Lenartová
Autor scénické hudby: Nikos Engonidis
Zvuk: Hana Plecháčková
Režie: Petr Gábor

Natočeno v roce 2014 ostravském studiu Českého rozhlasu.

autoři: Eva Lenartová , Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio