ČRo Ostrava podepsal spolupráci s Fakultou umění OU

13. duben 2016

Český rozhlas Ostrava dnes uzavřel spolupráci s Fakultou umění Ostravské univerzity. Obě instituce, které jsou tradičními a přirozenými partnery, se zavázaly k podpoře společných projektů, například absolventských koncertů.

Ve středu 13. dubna se v budově Fakulty umění Ostravské univerzity sešli děkan Fakulty umění Ostravské univerzity doc. MgA. František Kowolowski a ředitel Českého rozhlasu Ostrava Dr. Mgr. Josef Podstata. Společně ratifikovali spolupráci mezi institucemi podepsáním Prohlášení o spolupráci.

„Spolupráce ze strany Českého rozhlasu Ostrava se nyní odvíjí především v mediální podpoře absolventských koncertů studentů hudebních kateder Fakulty umění Ostravské univerzity a poskytnutí zázemí - hudebního Studia 1 ČRo Ostrava - pro konání těchto koncertů,“ řekl ke spolupráci ředitel Českého rozhlasu Ostrava Josef Podstata. Koncerty probíhají již od března a budou pokračovat minimálně jednou týdně až do 9. května.

Zároveň spolu s proděkany Fakulty umění PhDr. Martinem Celhofferem, Ph.D. a Mgr. Tomášem Knoflíčkem, Ph.D. probral ředitel Českého rozhlasu Ostrava další budoucí možnosti úzké spolupráce a prezentace studentů Fakulty umění ve veřejnoprávním médiu.

autor: Daniel Martínek
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.