Covery, které mají vlastní duši a styl. Americká kapela Whitney představila album Candid

14. září 2020

Vzpomínky na končící léto přináší v tomto ArtCafé nejen vstup odkazující na anketu o letní hit roku nebo skladba Summer All Over, ale taky vynikající album předělávek.

Americká kapela Whitney vydala svůj debut Light Upon the Lake v roce 2016. Pohrobci Smith Westerns umožnili bubeníkovi Julienu Ehrlichovi naplno rozkrýt svůj pěvecký talent a falzet se tak stal jedním ze signifikantních znaků hudby Whitney. Ke country soulu sedí jak ve veselejší poloze, která je hojně zastoupená právě na první desce, tak u melancholičtějších skladeb z loňské Forever Turned Around.

I když teď autorská dvojice Ehrlich/Kakacek chystá třetí regulérní album, na kterém se údajně objeví popovější písně ve stylu Adele, v polovině srpna stihli vydat Candid sestavené z dvanácti coverů všech možných žánrů. Od R&B zastoupeným písněmi Bank Head od Kelely nebo Rain od SWV, přes country v originále nazpívaným Blazem Foleym, až po hity s elektronickým základem jako je A.M. AM od Damiena Jurada nebo Strange Overtones od Davida Byrne a Briana Ena. Žádné doslovné napodobování originálního zvuku. Whitney se naopak inspirovali u přístupu hudebníků při původním nahrávání a emoce přenesli do nové verze, zahrané a zazpívané procítěně podle vlastních možností. A výsledek je famózní.

Spustit audio

Související