Colours se blíží. Zaostřete na Kiwanuku, alt-J nebo UNKLE

17. červenec 2017

Hudební zábava pro celou rodinu, tak vypadá program Colours of Ostrava. Festival začíná ve středu, potrvá do soboty a kromě hlavních hvězd typu Jamiroquai nebo Norah Jones přiváží řadu dalších kapel a projektů, které by byl hřích na pódiích propásnout.

Hned první večer zahraje na hlavní stagi britské trio Alt-J, podle organizátorů festivalu sestava „unikající definici běžné indie-rockové kapely“.  Před dvěma jste je mohli vidět v Praze, teď se k nám vracejí se svou třetí desku nazvanou Relaxer. Vyšla před měsícem a rozhodně stojí za poslech.

Michael Kiwanuka, třicetiletý britský soulový zpěvák, by se měl na jednom z hlavních ostravských pódií objevit ve čtvrtek večer. Připravte si zapalovač a kapesníky, protože Kiwanuka, to je autor a protagonista jedněch z nejjímavějších balad současné hudební scény. Syn ugandských rodičů narozený a vychovaný v Londýně ve svém hlase pojí charisma a naléhavost, o lásce, víře, nebo hledání vlastní identity zpívá velmi uvěřitelně. Na svém kontě má dvě desky, Home Again a Love and Hate.

Po Kiwanukovi je nutnost slyšet Norah Jones, hvězdu první velikosti, které bude patřit nejlepší čas na hlavním pódiu. A po ní zůstaňte na UNKLE. Tihle Britové hrají už od roku 1994, v čele kapely stojí James Lavel, ten UNKLE popisuje spíš jako experimentální laboratoř. Střídají styly i hvězdné spolupracovníky, u nás hráli jako komplet kapela před šesti lety, kdy představovali desku When Did the Night Fall. V srpnu by měli přijít po letité odmlce s novinkou – takže i z ní nejspíš v Ostravě něco předvedou.

Justice, Digitalism, LP, Benjamin Clementine, Birdy nebo Imagine Dragons, to jsou další z desítek jmen zářících na line-upu letošních Colours. A na ty, kdo zábavu rádi doplní o vzdělávání, čeká nabitý diskusní a přednáškový program v rámci doprovodného programu Meltingpot.

Spustit audio