Co se děje - 21

20. březen 2008

Už jen pár posledních týdnů má před sebou vyhlášený pražský klub Delta . Městská část Praha 6 prodala celé obchodní centrum Delta na Dědině za 62,5 milionu korun. Nový vlastník se zavázal, že kromě potravin, knihovny nebo ordinací zachová i hudební klub. Skutečnost je ovšem taková, že 3. května se na Deltě odehraje poslední koncert a to vystoupení skupiny Garage. S Deltou se do té doby rozloučí i řada dalších skupin - naši dnešní hosté kapela Hm, UJD, Koa, Budoár staré dámy. Se svým klubem, protože právě tady odehráli mnoho ze svých prvních vystoupení, se příjdou 26.4. rozloučit i Tata Bojs, které doprovodí kapela Oswald Schneider. Praha tak po Bunkru ztrácí z dalších pravidelných hudebních prostor. A to to má prosím nahnuté i Rock café....

Pojďme nahlédnout do programů největších českých letních festivalů, které odtajnily své headlinery. Hlavní hvězdou Rock For People budou hned úvodní den festivalu britští Kaiser Chiefs. Chválíme, tahle rocková parta je jedna z mála z toho stáda, co nás baví. Sázava fest letos sází na kombinaci reagae a taneční hudby. Přijedou jamajský zpěvák Sean Kingston, DJka Sister Bliss z Faithless, švýcarští The Young Gods nebo německá synthipopová kapela Camouflage. Colours Of Ostrava zvou na irskou rebelku Sinéad O´Connor, která se představí vedle již předem avizovaných Happy Mondays a nu jazzových požitkářů Koop. A konečně slovenská Pohoda, která je opět o krok napřed, když na svou hlavní scénu zlákala britskou kapelu The Streets. Dále zahrají Lou Rhodes z Lamb nebo DJ Fatboy Slim.

Už příští týden se s novým albem Escapism přihlásí taneční parta Skyline. Už čtvrtá deska v pořadí se natáčela ve studiu Jižák a ve vlastním studiu skupiny, produkčně za ním stojí hoffy_m a majkii b a o mastering se opět postaral Ecson Waldes. Součástí alba bude i koncertní DVD, které skupina natočila začátkem listopadu v brněnském klubu Fléda. Vedle videostopy se na něm mezi bonusy objeví i dokument, audio záznam koncertu v MP3 formátu nebo remixy skladby Ninja! od mladých českých producentů. Skyline také balí kufry na turné - na 16. dubna si je zabookoval Žlutý pes.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.