Co se děje 02

28. říjen 2007

Tata Bojs po menší koncertní pauze vyrážejí na turné. To začne už 24. listopadu v Králíkách a těšit se můžete na novou speciální výpravnou show. Rozpis celého turné najdete na webových stránkách www.tatabojs.cz, které se mimochodem dočkali nedávné výrazné aktualizace. Roli webdesignéra (a zároveň hostující zpěvačky) opustila Klára Nemravová a prostor dostal leader kapely, Milan Cais., kterému na výsledné podobě stránek výrazně pomohla jeho dvouletá dcera Evelína Mia.

Načeva. Říká vám to jméno něco? Člověk by se až bál, že se tahle osobitá zpěvačka a performerka ztratila někde ve vzduchoprádznu. Ale neztratila se a právě vydává nové album Mami. Spolupracovala na něm s Djem Fivem a kytaristou Michalem Pavlíčkem, se kterými v poslední době často vystupuje. O texty na novém albu se postarali Jáchym Topol a Markéta Pilatová, beaty přidali mimo jiné i hiphopoví producenti Side, Opia, Karaoke Tundra nebo Tim Wright.

Pořadatelé Zlatého, totiž Českého slavíka, oznámili finalisty letošního ročníku této populární ankety. Od každé kategorie bylo zveřejněno šest jmen, kteří se poperou o vítězství. Opět se nám tu setkala velmi vypečená sestava, ze které jde při dobrém stavu mysli volit jen s obtížemi. Ze zpěváků stojí za řeč Bárta a Krajčo, ze zpěvaček Aneta a z kapel Kryštof a Supporti. Zbytek stojí za...víte co...

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.