Chcete shodit přebytečná kila? Navštivte výživovou poradkyni!

13. květen 2014

Také patříte mezi ty, kteří mají problémy s nadváhou? Zbavit se zbytečných kilogramů můžete i bez drastické diety a bez hladovění. Stačí změnit životní styl a stravovací návyky. Pomůže vám výživová poradkyně!

„Drastické diety nikdy nikam nevedou, naopak – dokáží často ublížit. Lidé by měli přemýšlet o tom, co jí. Měli bychom se učit od dětí, které jedí každé tři hodiny…“ vysvětluje poradkyně pro výživu Dana Pémová.

Pokud za ní klient přijde, čeká ho nejdřív dotazník, ze kterého poradkyně zjistí, jaké jsou jeho stravovací návyky, jak dodržuje pitný režim a také co za aktivity provozuje a jak vypadá jeho zdravotní stav.

V ordinaci Dany Pémové nechybí ani speciální váha, která měří poměr vody, svalů a tuků na jednotlivých částech těla.

Co je ale nejdůležitější, je to, aby člověk sám chtěl změnit svůj životní styl. „Paradoxně nejobéznější lidé jsou ti, co nejí a nepijí, protože si tělo snaží dělat zásoby tuku a vody,“ upozorňuje Dana Pémová.

Tofu v těstíčku a bulgur na středomořský způsob

Zápolení s nadváhou je problémem začínajícím už i u mnohých malých dětí. „Bohužel je čím dál tím víc obézních malých dětí. Rodiče se přitom často vymlouvají na dědičnost a přitom za tím bývá spíš jejich životní styl,“ dodává výživová poradkyně s tím, že s dětmi jako klienty nebývá problém.

„Děti odmítají od rodičů a babiček to jídlo, které by neměly jíst, ale bohužel rodiče a prarodiče mají často méně rozumu, jsou pohodlní a kupují jídlo s konzervanty a dochucovadly…“ varuje Dana Pémová.

autor: Josef Suk
Spustit audio