Cesta do Ligy mistrů. Poslouchejte utkání mezi Spartou a Kodaní na Radiožurnálu Sport

15. srpen 2023

Fotbalisty Sparty čeká odvetný duel třetího předkola Ligy Mistrů, večer nastoupí na Letné proti dánskému šampionovi FC Kodaň. Do zápasu půjdou Pražané odhodlaní a s vědomím toho, že v úvodním zápase remizovali 0:0 a do odvety si tak přivezli nadějný výsledek. Povede se jim postoupit do 4. předkola? Poslouchejte od 19:00 utkání v přímém přenosu na Radiožurnálu Sport.

2. zápas: Sparta - Kodaň, 15. srpna od 19:00

Fotbalisty Sparty čeká v úterý odveta třetího předkola Ligy mistrů. Na domácím stadionu v ní přivítají dánskou Kodaň, odkud si z prvního zápasu přivezli nadějnou remízu 0:0. Malá psychická výhoda tak bude na Letné na jejich straně, zvláště pak díky víkendovému ligovému vysokému vítězství 5:1 v Jablonci.

„Určitě nám to může dát víc důvěry pro náš systém hry. Ještě více věříme tomu, na čem pracujeme. Vím, že to proti Kodani bude úplně jiná úroveň, ale pro hráče je důležité jít do utkání se sebevědomím,“ říká směrem k odvetnému utkání trenér Brian Priske.

Herní odvaha a sebevědomí v útočné fázi byly dvě věci, které dánský kouč zmiňoval už po prvním zápase. Sparta se prezentovala zodpovědným, konstruktivním výkonem, směrem dopředu toho moc nepředvedla. Právě to chtějí v odvetě podle Ladislava Krejčího Sparťani změnit.

„Určitě větší odvaha v defenzivní části. Být více odvážní, nebýt tolik vzadu, víc si věřit dopředu a potom uvidíte, teď se tady o tom nebudeme bavit,“ nechtěl kapitán Sparty prozrazovat systémové a taktické věci.

1. zápas: Kodaň - Sparta 0:0

Fotbalisté Sparty vstoupili do kvalifikace o základní skupinu Ligy mistrů remízou 0:0 na hřišti FC Kodaň. Pražané ustáli v prvním utkání 3. předkola několik velkých šancí soupeře, který dvakrát trefil břevno. 

autoři: Radiožurnál Sport , rej
Spustit audio

Související

Sledujte nás