Český rozhlas opět zvýšil svůj podíl na trhu. Radiožurnál je stále s náskokem nejposlouchanějším rádiem v ČR

9. listopad 2022

Aktuální výsledky hlavního výzkumu poslechovosti rádií v České republice Radioprojekt za 2. a 3. čtvrtletí 2022 potvrdily silné pozice Českého rozhlasu na rádiovém trhu. Poslechovost Českého rozhlasu je i nadále stabilní, stanice ČRo Radiožurnál zůstává jedničkou mezi českými rádii.

Podíl Českého rozhlasu na poslechovosti se mírně zvýšil na 27,0 %. Celkem poslouchá Český rozhlas denně 1 597 tisíc a týdně 2 715 tisíc posluchačů.

„Jsme rádi, že se nám daří i přes letní období držet pracně vybudované pozice našich stanic a navíc i zlepšovat výsledek celkového podílu Českého rozhlasu na trhu. Těší mě také výsledky našich mladých stanic Radiožurnál Sport a Český rozhlas Pohoda. Ukazuje se, že rozhodnutí podpořit vznik těchto digitálních stanic, které si postupně získávají svoje věrné posluchače, bylo správné,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Český rozhlas Radiožurnál poslouchalo denně 835 tisíc (náskok více než 100 tis. posluchačů před druhým Impulsem) a týdně 1 632 tisíc posluchačů. Již delší dobu se na nejvyšších číslech své poslechovosti pohybuje analyticko-publicistická stanice Český rozhlas Plus: 140 tisíc posluchačů denně (-5 tis.) a 256 tisíc týdně (+7 tis.). 

Pozitivní zprávou je také postupný nárůst poslechovosti mladé sportovní stanice Radiožurnál Sport, které se daří budovat stabilní posluchačské jádro (aktuálně 23 tisíc denně a 37 tisíc týdně). Své posluchače si již našla i nejmladší digitální stanice Český rozhlas Pohoda, kterou týdně naladí 16 tisíc posluchačů. 

Regionální stanice Českého rozhlasu si udržují podíl na trhu těsně pod 7 %, poslouchá je 404 tisíc posluchačů denně a 715 tisíc týdně. Český rozhlas Dvojka vykazuje denní poslech 327 tisíc a týdenní 591 tisíc. Kulturní stanice Český rozhlas Vltava vykazuje denní poslech 62 tisíc posluchačů a posilující týdenní dosah 182 tisíc (+9 tis.). 

Mezi jednotlivými regionálními stanicemi Českého rozhlasu je dlouhodobě nejúspěšnější Český rozhlas Brno, který aktuálně ladí denně 111 tisíc a týdně 188 tisíc posluchačů.

Spustit audio