Český rozhlas Olomouc vás zve na Noc otevřených dveří

16. květen 2018

Přijďte v pátek 18. května do Českého rozhlasu Olomouc na Noc otevřených dveří, která se koná již počtvrté v rámci Olomoucké muzejní noci.

Dveře olomouckého studia budou veřejnosti otevřeny mezi 17. a 23. hodinou. Můžete se zapojit přímo do živého vysílání a poslat do éteru písničku na přání svým blízkým. Prohlédnete si Velké studio, kde se konají koncerty a natáčejí rozhlasové hry.

Současně se Český rozhlas Olomouc připojuje k oslavám 95 let od zahájení vysílání Československého rozhlasu dne 18. května 1923. Připravili jsme pro vás krátký soutěžní kvíz. Pokud odpovíte správně alespoň na šest otázek, budete si moct vybrat cenu, kterou si hned odnesete. A jaké jsou výhry? Digitální rádia, audioknihy, cédéčka, knihy, trička, vstupenky a mnoho dalších. Celkem odměníme 95 návštěvníků.

Ve Velkém studiu bude připravena nejen pro malé zájemce výtvarná dílna, která bude zaměřena na kresbu, malbu či tvorbu objektů souvisejících s hudbou a s rozhlasem. Položíme si otázky: Má tón barvu? Může orchestr hrát zeleně? A pokusíme se na ně reagovat svým výtvarným projevem. V průběhu dílny si zkusíme vytvořit barevný notový zápis a kreslířsky, malířsky, malinko graficky jej zpracovat. A co by na to řekli pánové Jan Steklík, Rimskij-Korsakov a František Kupka? V průběhu dílny mají návštěvníci prostor vytvořit vlastní výtvarná díla inspirovaná nebo vycházející z prací těchto autorů. Dílnu povede lektorka Monika Dokoupilová.

V hlasatelně můžete nahrát vzkaz pro své kamarády, který si poslechnete na webu nebo ve vysílání Českého rozhlasu Olomouc. A taky můžete odejít s malou upomínkou na návštěvu Českého rozhlasu Olomouc ve formě loga, které si airbrushem necháte dočasně vytetovat na ruku.

Těšíme se na vaši návštěvu!

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.