Česká pirátská strana si volí nové vedení. Hlasovat se bude online

2. srpen 2014

Na dnešním celostátním fóru si Česká pirátská strana zvolí nové předsednictvo. Členové strany si mezi pěti kandidáty budou vybírat na internetu. Dosavadní předseda strany Ivan Bartoš skončil v červnu. Stranu předtím jen těsně nedostal do Evropského parlamentu.

„Volba do předsednictva České pirátské strany bude probíhat stylem, že kandidáti se už v tuto chvíli představují a potvrzují své kandidatury na internetovém fóru,“ popisuje za vedení Pirátů Radek Holodňák.

„Bude vyhlášeno hlasování, kde budou moci hlasovat i lidé a členové strany, kteří nebudou fyzicky přítomni na pražské zasedání,“ doplňuje.

Holodňák také ubezpečuje, že systém volby na internetu je dostatečně zabezpečený. Ovlivnit výsledky volby tak údajně není možné.

O funkci předsedy se uchází pětice kandidátů. „Přímo na předsedu kandiduje například Vojtěch Pikal, který je dlouholetým bývalým vedoucím administrativního odboru České pirátské strany,“ informuje Holodňák.

„Kandiduje také Jakub Michálek, pražský právník zabývající se svobodným přístupem k informacím a autorským právem, a Ondřej Profant, odborník na svobodnou kulturu a dlouholetý předseda pražského krajského sdružení,“ dodává.

Zbylými kandidáty jsou Josef Úlehla z Českého metrologického institutu a ekonom Ivo Vašíček.

autoři: Filip Titlbach , kap , vkv
Spustit audio