Čerstvá várka četby na jaro se slevou. Velký knižní čtvrtek nabízí 14 nových knih

Čtrnáct nových titulů nabízí Velký knižní čtvrtek. Na pultech knihkupectví se objevily nové detektivky, romány i knihy pro děti. Čerstvá várka četby na jaro se navíc na mnoha místech dá pořídit se slevou.

Akce Velký knižní čtvrtek se koná několikrát do roka. Letošní první připadl na 17. března. „Snažíme se, aby to bylo žánrově pestré, aby si každý našel to svoje,“ říká Ctirad Fuchs z pořádající společnosti Kosmas.

Jedním z velkých lákadel je například kniha Chomejní, Sade a já, kterou autorka Abnousse Shalmaniová osobně představila v Česku. Tato Íránka žijící v Paříži v ní zachycuje svůj kritický pohled na islám.

O něco lehčí téma přináší nová kniha Bena Aaronovitche, autora bestselleru Řeky Londýna. Měsíc nad Soho si čeští čtenáři můžou přečíst brzy po vydání originálu. „Snažili jsme se domluvit, aby překlad vznikl dřív,“ popisuje redaktor Martin Šust.

Zájem jistě vzbudí i román Provazochodkyně Simona Mawera. Autor se v něm obrací do historie, tentokrát do válečných let. „Myslím, že máme lepší nadhled nad minulostí než nad přítomností. A když píšete román, je dobré mít nadhled,“ soudí Simon Mawer.

Vedle řady zahraničních autorů se v prodeji objeví i špionážní thriller Michaela Žantovského nebo rozhovory Alice Horáčkové.

Spustit audio