Čerčany roztančí mladí hudebníci

28. červenec 2003

Ve středu 30. 7. 2003 od 19:00 se v sále kulturního domu v Čerčanech uskuteční již tradiční koncert hudebně-dramatické a taneční skupiny Tensing. Koncert bude slavnostním vyvrcholením letního tábora, který každý rok pořádá nezisková organizace YMCA.

Letošní tábor se uskuteční v táborové základně Soběšín nedaleko Českého Šternberka. Tam se také den před hlavním koncertem v Čerčanech uskuteční veřejná generálka. Tensing již tradičně potěší svým koncertem obyvatele v místě konání tábora, letos byly za místo koncertu vybrány Čerčany. Účastníci se v průběhu dvoutýdenního tábora připravují na koncert a sestavují program. Ten se skládá z přibližně deseti písní různých žánrů a několika divadelních a tanečních vstupů. Diváci se mohou těšit především na neotřelé vokální i instrumentální zpracování známých rádiových hitů i na méně známé či úplně neznámé skladby.

Tensing

Organizátoři si od letošního koncertu slibují především to, že se jim podaří nalákat nové členy do skupiny Tensing. Ta v České republice působí v rámci organizace YMCA od počátku devadesátých let a za svůj cíl si klade především poskytnout plnohodnotnou náplň volného času mladým lidem ve věku přibližně 13 - 19 let, tedy dospívajícím. Kromě Prahy fungují Tensingové skupiny také v Mělníku, Krabčicích, Náchodě, Frýdlantu nad Ostravicí, Orlové, Krnově, Bohumíně a Ostravě.

Zkusit si zazpívat ve sboru či do sólového mikrofonu svou oblíbenou píseň, naučit se na bicí, elektrickou kytaru či jiné nástroje a především zažít atmosféru pravého koncertu, to jsou lákadla, která Tensing nabízí. Podle vedoucího pražského Tensingu Štěpána Černého přitom zájemci nemusejí být profesionály: "Tensing je skutečně pro každého. Jsou tu lidé, kteří nemají talent, ale baví je to, a postupně se učí a zlepšují. Na druhé straně se několik opravdu talentovaných lidí dostalo z Tensingu rovnou do nahrávacích studií a dnes je hudba živí".

autor: vob
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.