Braniborský DAB+ multiplex na kanálu 12D se má rozšířit až o pět nových stanic

6. leden 2022

Mediální regulátor MABB pro spolkové země Berlín a Braniborsko rozhodl o udělení čtyř nových licencí pro DAB+ multiplex na kanálu 12D, který je zachytitelný běžně také na omezeném území Čech. Programovou nabídku mají obohatit mj. stanice Großstadtradio, Radio Holiday, Radio BHeins a MEGA Radio Berlin.

Díky rozhodnutí berlínsko-braniborského regulátora bude tamní mediální krajina opět o něco bohatší. V multiplexu Berlin/BRBG K12D, který lze přijímat například v části Karlovarského nebo Ústeckého kraje, by mohlo být ve finále k dispozici až sedmnáct rozhlasových stanic. Počítá se i se zařazením programu Rockland. Rozhlasová síť aktuálně funguje z celkem pěti lokalit, nejpříznivější zásah na naše území má vysílač Cottbus – Calau.

„Berlín a Braniborsko mají nejrozmanitější rozhlasovou nabídku v Evropě,“ uvedl při této příležitosti Martin Gorholt, předseda mediální rady MABB, a doplnil: „Nyní získáváme další programy, které budou moci Berlíňané a obyvatelé Braniborska v budoucnu poslouchat přes DAB+.“ Posluchači se tak mohou těšit na novou zpravodajskou stanici zaměřenou na metropolitního člověka, program cestovního ruchu nebo okruh zaměřený na místní sport.

autor: lukpo
Spustit audio

Související