Bourání s Janou Kosteleckou

1. prosinec 2009

Pozvání do 40. dílu Bourání přijala kulturní organizátorka a producentka, Jana Kostelecká. Budeme si povídat o studiích. O práci pro nakladatelství Petrov, Centrum středoevropské architektury (ccea), Profilmedia a organizování Designbloku.

O rozhodnutí přivést do Česka akci s názvem PechaKucha Night. O jejím provozování, radostech a starostech, které s tím souvisejí. O pohledu na profesi architekta "zvenku" a o spolupráci s jednotlivými uměleckými profesemi. O plánech a ambicích.

Jana Kostelecká (*1975)
Studovala dějiny umění a češtinu na FF MU v Brně, diplomovala u prof. Petra Karlíka prací Lokalizační predikáty v češtině. Praxi započala v redakci časopisu Neon a v nakladatelství Petrov (mj. editorka knižní verze Šumných měst). V roce 2001 odešla do Prahy coby produkční časopisu Blok, následovala práce pro Dny designu v Praze Designblok, spolupráce s Centrem pro středoevropskou architekturu atd. Od roku 2007 je organizátorkou PechaKucha Night Prague a matkou Zachariáše.

Související odkaz:
www.pechakucha.cz

autor: Adam Gebrian
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.