Dan Bárta: Chtěl bych se toho víc naučit, abych byl s to realizovat každičkou myšlenku

4. leden 2018

Dan Bárta je zpěvák, textař, fotograf, držitel několika cen Akademie české populární hudby.

Svěží, vtipné čtvrteční dopoledne s posluchači v rozhlasové Galerii Vinohradská 12 oceňovali už během vysílání posluchači z různých míst a neváhali položit ani citlivější otázky – například co jej vedlo ke spolupráci s Petrem Spáleným, měl-li zapotřebí Snowborďáky? Dostalo se nám osobních, velmi férových odpovědí.

03621981.jpeg

Dan Bárta, zpěvák, textař, fotograf, filmový herec, vysokoškolský student – studuje aplikovanou ekologii na Přírodovědecké fakultě Ostravské univerzity – a čeká ho, jak jsme se dověděli, náročná, dost zásadní a typicky studentsky „odkládaná“ zkouška. Společně jsme mu v Galerii popřáli hodně štěstí, protože všichni oceňujeme jeho opravdovou touhu a odhodlání zdokonalovat se v oblastech, kterým se věnuje.

Jméno Dana Bárty, ano je to skutečně Dan Bárta osobně, je uvedeno na Atlasu vážek České republiky. Na knize pracoval s Alešem Dolným a Filipem Harabišem. Dan Bárta v oblasti, ve které bychom ho ani nehledali, také vyniká. Důkladně nám v Telefonotéce popsal metodu dokumentace vážek, kterou společně s kolegy zdokonalil. O vážkách, jejich chování a místech, kam se za nimi vypravil, mluvil tak zaníceně, že jsem po vysílání z několika úst slyšela: o vážkách jsem nic nevěděl, ale teď to bude jinak, chci si o nich alespoň něco přečíst.

Poslech Telefonotéky „s renesančním člověkem Danem Bártou“, jak jej na závěr Telefonotéky označila členka Klubu Vltava, si určitě nenechte ujít!Mimo jiné také proto, že živě zpíval a také vybíral a komentoval hudební skladby vltavského stylu, které poslouchá a možná i jednu z nich dá do svého repertoáru. I na to se těším!

A ještě odpověď Dana Bárty na poslední dotaz z publika, čeho by ještě chtěl v životě dosáhnout: Chtěl bych se toho víc naučit, abych byl s to realizovat každičkou myšlenku. Děkujeme Danu Bártovi za inspirující setkání!

autor: Eva Ocisková
Spustit audio