Blbosti obcházím nebo vynechávám, říká bývalý ředitel Českého rozhlasu Olomouc, herec, režisér a pedagog Pavel Hekela

Ve stanici Českého rozhlasu Olomoc působil nejprve jako zprávař a moderátor. „To pak mělo obrovskou výhodu v okamžicích, kdy mi kolegové říkali, že něco nejde a já jsem moc dobře věděl, že půjde,“ směje se Pavel Hekela, který olomoucký rozhlas vedl třináct let.

Absolvoval pražskou DAMU, mimořádnou éru prožil v šumperském divadle, odkud přišel do Moravského divadla. Hrál, režíroval, šéfoval i řediteloval.

„Na stará kolena jsem se po mnoha letech dostal zase k tomu, co jsem vystudoval,“ naráží na fakt, že se po 26 letech, které strávil v médiích a ve vedoucích funkcích, vrátil na jeviště. Aktuálně za sebou má premiéru komedie Brouk v hlavě.

Na stará kolena jsem se po mnoha letech dostal zase k tomu, co jsem vystudoval.
Pavel Hekela o návratu k divadlu

Pavel Hekela je celoživotním skautem. V roce 1968 vstoupil do 5. oddílu mezi Ostré hochy. „Skauting je životní filozofie,“ zdůrazňuje.

Na olomoucké univerzitě pořádá semináře sebeprezentace, veřejného vystupování a komunikace. „Nejprve jsem měl mezi posluchači akademiky, pak se přidali studenti a nově vedu kurzy pro zájemce v Moravském divadle,“ doplňuje Pavel Hekela.

Pavel Hekela při recitování během koncertu připomínajícího nedožitých 80 let Pavla Dostála

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Větrník najdete i na webu Českého rozhlasu Olomouc nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autor: voj
Spustit audio