Bilanční Buchty: Stalo se v roce 2018 vůbec něco?

28. prosinec 2018

Ivana Veselková a Zuzana Fuksová, moderátorky povrchního pořadu o všem a o ničem aka Buchet, tentokrát bilancovaly minulý rok. Nečekejte ale žádné zásadní události, nýbrž ryze osobní výběr zbytečností, které jim uvízly v paměti.

Stalo se minulý rok vůbec něco? Ivana si našla nového kluka a Zuzaně se narodilo dítě. Ivanin kluk přišel o řidičský průkaz a Zuzana se přestěhovala z hlavního města na předměstí Brna. V zahraničí nastal emancipační pokrok: od letoška mohou v Saúdské Arábii ženy legálně řídit a prezidentkou Etiopie se stala žena. Aby toho nebylo málo, tak umřel Kofi Anan a oženil se princ Harry. V Jižní Koreji začali bourat největší psí jatka země a Baskická separatistická skupina ETA oznámila své rozpuštění.

Asi byla olympiáda a nějaké ty války, ale to ani jedna z hovořících ve své omezenosti nekomentovala. Obě moderátorky se shodly, že mají většinu událostí za posledních 365 dní jakoby v mlze.

Pusťte si aktuální díl pořadu o všem a o ničem a zkuste si uvědomit, jestli si z minulého roku pamatujete na víc než zkouknuté seriály a to, že máte novou tetovačku.

Spustit audio

Více o tématu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.