Bezplatná televize Sport 5 přerušila vysílání, klasický program nahradila smyčka s plující lodí

18. leden 2022

Úderem čtvrté hodiny ranní bylo v pondělí 17. ledna přerušeno vysílání tuzemské tematické televize Sport 5. Její signál odpojen nebyl, nicméně na její programové pozici se v současné době vysílá pouze akviziční smyčka norské veřejnoprávní televize NRK s plující lodí, formát Slow TV, tzv. pomalá televize.

„Televizní kanál Sport 5 je tu pro vás už dvanáct let a zaměřuje se na široké spektrum sportovních odvětví. Pro diváky je zdarma dostupný v síti pozemního digitálního vysílání (DVB-T/T2). TV Sport 5 (…) disponuje kompletním řetězcem k výrobě a vysílání v HD rozlišení. Program je distribuován do pozemního, satelitního, kabelového vysílání a IPTV,“ představuje projekt na svém webu společnost, za níž stojí podnikatel Antonín Charouz.

Čtěte také

Od roku 2019 vysílá tematická televize ve vysokém rozlišení obrazu, do nabídek větších hráčů se ale tato obrazová kvalita nedostala. Výjimkou je například internetová služba SledováníTV. Začátkem května 2020 naopak Sport 5 vyřadil z nabídky kabelový operátor Vodafone. Stanice vysílá na základě terestrické a satelitní licence.

Ukázka z vysílání televize Sport 5

Větší povědomí u diváků a tím pádem i sledovanost měla zajistit distribuce prostřednictvím celoplošného DVB-T2 multiplexu 24, který stanice realizuje od března téhož roku. Provozovatel televize přestal od ledna operátorům dodávat data programového průvodce EPG a ti nemají informaci, v jaké je projekt kondici. Facebookový účet televize byl naposledy aktualizovaný minulý týden ve čtvrtek 13. ledna.

Výkonný ředitel Sportu 5 Petr Schreier odmítl situaci okolo televize komentovat a odkázal přímo na jejího majitele Antonína Charouze. Čekáme na jeho stanovisko.

autor: lukpo
Spustit audio

Související