Bernard Haitink a Alfred Brendel, odkaz hudebních legend

4. březen 2019

Pořad se věnuje devadesátinám dirigenta Bernarda Haitinka a také knihám a klavírnímu umění Alfreda Brendla. O odkazu hudebních legend debatují Jan Bartoš a Jindřich Bálek.

Bernard Haitink oslavil 4. března 2019 devadesáté narozeniny a 22. února dirigoval Beethovenovu Devátou v přímém přenosu i na Českém rozhlasu Vltava. Kolegové z Bavorského rozhlasu mají na svých webových stránkách i neobyčejně působivý videozáznam.

Vedle Haitinka měl v Reflexích prostor o dva roky mladší legendární hudebník Alfred Brendel. Ten už nehraje, ale mezi 17. a 19. březnem 2019 se v pražském Rudolfinu za jeho účasti uskuteční řada koncertů a edukačních programů. Známý rakouský klavírista přijede do Prahy přednášet o interpretaci Wolfganga Amadea Mozarta, pokřtí české vydání svých dvou knih a nabídne mistrovský kurz. 

Hostem Jindřicha Bálka byl klavírista Jan Bartoš.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.