Berdycha bouřlivá atmosféra proti Cuevasovi nerozhodila. I díky zkušenostem z Davis Cupu

29. květen 2016

Hráči madridských klubů Atlétika a Realu zrovna soupeřili ve finále Ligy mistrů, ale při tenisovém zápase Tomáše Berdycha s Uruguaycem Pablem Cuevasem na French Open to občas také vypadalo jako na fotbalovém stadionu.

Berdych si posedmé za sebou zahraje i ve druhém týdnu grandslamového turnaje.

Vyrovnanost svých výkonů na velkých akcích potvrdil i na Roland Garros v Paříži, kde postoupil do osmifinále.

V nedělním střetnutí s Cuevasem si někdy zakřičel český tenista, jindy se zase ozvaly temperamentní fanoušci na dvorci číslo jedna.

Pro Berdycha bylo důležité, že nespokojenost při vlastních úderech postupně mizela a tím pádem také Jihoameričané v hledišti nebyli tak bouřliví. „Jsem rád, že se mi to takhle podařilo zvládnout a že jsem se vrátil zpátky k tomu, co dokážu hrát,“ těšilo českého hráče.

Berdychovi se v minulosti stávalo, že mu bouřlivé publikum občas sebralo koncentraci, ale za svou kariéru už se naučil i třeba díky daviscupovým zápasům v Argentině nebo v Srbsku takové situace dobře zvládat.

„To jsou určitě zkušenosti, který člověk musí projít, odehrát spoustu zápasů. Člověk si to musí zažít, navstřebávat. S těmi roky, co mám za sebou, už to tak nějak ani neberu,“ popsal Berdych.

I proto byl teď výkon českého tenisty vyrovnaný, a také proto skončil duel ještě před setměním, což může být důležité pro další dny turnaje, který ohrožuje ne zrovna příznivá předpověď počasí.

„Samozřejmě nejdůležitější je výhra, ale tohle je k tomu velké plus. V těchto dnech to může být všelijaký. Aby tady člověk musel každý den jezdit dohrávat set a tak, to by bylo fakt šílený,“ dodal rodák z Valašského Meziříčí.

Pokud všechno půjde podle plánu, Berdych si zahraje osmifinálové utkání Roland Garros s Davidem Ferrererm v pondělí.

autoři: jpa , Radek Šamša
Spustit audio