Benátky pohledem italské fotografky Marii Pii Severi v GASKu

15. květen 2013

Do Benátek, magického města ostrovů, kanálů, paláců a mostů a také dějiště slavných karnevalů, se můžete vypravit prostřednictvím výstavy "Benátky – věčný sen", která je do konce června otevřena v Galerii Středočeského kraje GASK v bývalé jezuitské koleji v Kutné Hoře.

GASK připravil výstavu ve spolupráci s občanským sdružením Art for Public. Autorkou vystavených barevných fotografií, které na výstavě doplňují autentické karnevalové kostýmy a masky, je italská umělkyně, rodačka z Modeny – Maria Pia Severi. Karel Oujezdský se jí před otevřením výstavy zeptal, co ji, povoláním právničku, přivedlo k fotografii a k fotografování měst jako jsou právě Benátky.

Souběžně probíhá v Galerii GASK do 28. července velká výstava "Images for Images / Umělci Tichému – Tichý umělcům", která představuje české veřejnosti mezinárodní, stále otevřenou sbírku současného umění shromážděnou Nadací Tichy ocean. Východiskem této ojedinělé sbírky je umělecký odkaz a životní příběh svérázného českého fotografa Miroslava Tichého z Kyjova. Výstava připravená pod vedením známého kurátora Zdeňka Felixe představuje na 500 děl od více než stovky evropských a amerických umělců pracujících s klasickými i netradičními médii.

Spustit audio