Beata Hlavenková. Pořad z přestávky uprostřed vydávání LP k Zátopkovi a příprav nového alba Žijutě

26. srpen 2021

V době, kdy intenzivně dokončovala vydání soundtracku k filmu Zátopek i své nové album Žijutě, si Beata Hlavenková udělala čas, aby ve svém Jazzovém podvečeru zaznamenala svoje aktuální dojmy a pohovořila o několika hudebnících, kteří ji při této umělecké aktivitě doprovázeli. Poslouchejte on-line.

V pořadu vás Beata uvede do hudebních projektů členů a hostů své kapely. Zazní ukázka z písňové tvorby trumpetisty a zpěváka Oskara Töröka ve skupině Vertigo. Zamíříme do rázných hudebních vod tria Triptych basisty Miloše Klápštěho, také do akustického hudebního světa newyorského saxofonisty Riche Perryho i do fusion power stylu pražské smíchovské kapely Vikollejen bubeníka Adama Kollera. Škoda, že zesnulý David Stypka, který na albu Žijutě nazpíval duet s Beatou Hlavenkovou, ve svém životě nezabrouzdal do jazzových nálad, Beata by mu jistě dala prostor i v tomto pořadu.

Křest alba Žijutě je plánován na 31. října 2021. Do té doby nabízíme k poslechu předzvěst v podobě prvního srpnového Jazzového podvečera Beaty Hlavenkové. Také připomínáme, že 26. srpna u příležitosti uvedení filmu Zátopek do kin vychází stejnojmenný oficiální soundtrack Beaty Hlavenkové k tomuto filmu na vinylu.

JAZZOVÉ POŘADY NA VLTAVĚ

11:00 JAZZOVÉ DOPOLEDNE (Všední dny a sobota)
18:00 JAZZOVÝ PODVEČER (Každý den)
21:00 KONCERT JAZZ (Čtvrtky)
23:30 JAZZOVÝ PODVEČER (Repríza toho dne)

Vltava na Facebooku

Spustit audio

Související