Bavorské Radio Charivari pokračuje v DAB+ prostřednictvím dynamické rekonfigurace vysílání

5. leden 2022

Takzvanou dynamickou rekonfiguraci svého vysílání bude nadále v rámci digitální distribuce DAB+ využívat bavorská regionální stanice Radio Charivari. Díky ní je možné nabídnout pro kapacitu tří streamů celkem pět místních oken. K odpojování dochází v různých časových osách.

Bavorská rozhlasová stanice Radio Charivari měla před sebou zajímavou technickou výzvu. V DAB+ multiplexu bylo možné vysílat v jednu dobu pouze tři odpojované programy, provozovatel jich ale potřebuje celkově pět – pro oblasti Cham, Schwandorf, Kelheim, Neumarkt a Regensburg. V tomto případě pomohla dynamická rekonfigurace sítě. Odpojování je tak realizováno v různých časových úsecích podle definovaných parametrů.

„Je to řešení, které dokazuje, že DAB+ nabízí skvělé příležitosti, zejména pro místní vysílací společnosti. Ochota inovovat a technické know-how rozvíjejí velký potenciál DAB+. BLM (bavorský mediální regulátor, pozn. red.) je potěšen, že může tento celostátní unikátní pilotní projekt uskutečnit a znovu se tak stát hnacím motorem digitálního rozhlasu,“ uvedl prezident organizace Thorsten Schmiege. Pilotní projekt bude pokračovat do konce června 2023.

autor: lukpo
Spustit audio

Související