Avishai Cohen Trio. Připomeňte si basistovo komorní vystoupení z roku 2017

30. říjen 2019

Ikonický jazzový kontrabasista vystoupil se svým triem 21. 12. 2017 v pražském Foru Karlín. ČRo Vltava koncert přenášel v přímém přenosu a záznam si nyní můžete poslechnout online.

Izraelského kontrabasistu, vokalistu, skladatele a kapelníka Avishaie Cohena, který si během posledních dvou desetiletí získal pověst jednoho z nejvýznamnějších světových hudebníků, mělo pražské publikum možnost vidět naživo několik dní před Vánoci.

Na aktuálním turné ho doprovázejí pianista a skladatel Omri Mor, svěží hlas současné jazzové scény, a osobitý bubeník Noam David, jehož opulentní styl a komplexní polyrytmické doprovody výrazně ovlivňují dnešní izraelskou hudební scénu.

Poslechněte si i druhou půlku koncertu:

V Praze vystoupil Cohen poprvé před třinácti lety a od té doby se mnohokrát vrátil. Letošní prosincový koncert byl nicméně jeho doposud největším v metropoli a se svým triem na něj přivezl skladby a aranžmá z poslední doby i starších nahrávek.

Role předkapely, jejíž vystoupení ovšem není součástí záznamu, se zhostil Dan Bárta za doprovodu tria Roberta Balzara. Přenos moderuje Kristýna Franková.

Playlist:

1. One for Mark
2. Elli
3. Dreaming
4. A Child Is Born
5. Sica
6. Ballad for an Unborn
7. Seven Seas
8. Alfonsina y el Mar
9. Il Roco
10. Vamanos Pa’l Monte
11. Remembering
12. Sometime I Feel Like a Motherless Child

autor: Jan Mazura
Spustit audio

Související