29. října 2011 v 22:00 |
Administrační tagy: 

Andrea Dancer, Michal Kindernay: Walking Sound

Andrea Dancer, Michal Kindernay: Walking Sound
Na železničním mostu v Praze
29. října 2011 v 22:00 |
Administrační tagy: 

Andrea Dancer, Michal Kindernay: Walking Sound

Tato kompozice klade důraz na poslech skrz čas, místo a tělo. Zvukovou procházku, tj. naslouchání za chůze, lze prožít jako reálnou zkušenost. Ale co se stane, když se zvuková procházka později předělá jako nahrávka pro rádio? Není zvuk předznamenán? Andrea Dancer a Michal Kindernay navrhují, ať vezmeme zvuk na procházku a posluchače (vás) považujeme za tiché vševědoucí tělo.

Základ kompozice Walking Sound tvoří zvuková procházka Prahou, která se konala na počátku jara (6. dubna 2011) jako součást konference rozhlasových producentů EBU Ars Acustica. Ke zvukové procházce patřil site-specifický poslech a zvukové intervence umělců a hudebníků. Kompozice Walking Sound tyto a mnohé další nečekaně objevené zvuky sleduje jen okrajově a soustřeďuje se na kontemplativní charakter prostředí a procházku dnem zaměřenou na poslech.

Od rozbřesku do večera, krok za krokem prahovým prostorem pražského Albertova a Smíchova. Okolní den se shlukuje na základě rezonancí, oscilací, pokřivených perspektiv – čas i místo spočívají v meditativním potenciálu hluku a ticha. V takové situaci vás vyzýváme, abyste se povznesli a nechali za sebe kráčet zvuky: Walking Sound

Design zvukové procházky:
Andrea Dancer a Michal Kindernay

Nahrávka vřískání, větráku:
Lukas Fütterer, Frank Bierlein (ZKM Karlsruhe), Michal Kindernay

Intervence:
Kateřina Zochová a Michal Kindernay (rádia) a Klára Doležálková

Akordeon:
Kate Romain (Katrzyna)
Produkce a kompozice:
Michal Kindernay a Andrea Dancer