9. 9.

8. září 2010

* Představením Phantomysteria souboru Teatr novogo fronta od 20:30 v hale v Thámově ulici začne v Praze mezinárodní festival outdoorového a pouličního divadla s názvem Za dveřmi. *V rámci mezinárodního varhanního festivalu vystoupí od 19:00 v bazilice svatého Jakuba v Praze francouzský sólista Patrick Dalabre. * Začíná 4. mezinárodní krajanský folklorní festival, který se v Praze uskuteční do 12. září.

* Galerie Václava Špály zahájí svůj obnovený provoz výstavou Jiřího Černického nazvanou Gagarinova věc a věci, kterých mi není líto.

* Waldesovo muzeum v Praze zahajuje v 18:00 výstavu akademického malíře a scénografa Alexandra Vladimíra Hrsky k 120. výročí jeho narození.

* Galerie Jiří Švestka v Praze otevře v 17:00 výstavu německého výtvarníka Thomase Helbiga.

* Slovenský institut v Praze zve od 18:00 na vernisáž výstavy Slovenští tolstojovci Albert Škarvan a Dušan Makovický v kontextu evropského života, která se koná k 100. výročí úmrtí ruského spisovatele Lva Nikolajeviče Tolstého.

* Galerie Bulharského kulturního institutu v Praze otevře v 18:00 výstavu obrazů bulharské výtvarnice Iv Toshainové.

* Leica Gallery Prague v Praze zahájí v 19:00 výstavu Marie Šechtlová: fotografie 1960-1970.

* Galerie moderního umění Roudnice nad Labem zahájí v 17:00 výstavu Otakara Slavíka s názvem Barvou o život a výstavu Miroslava Machotky s názvem Fotografie.

* Na zámku v Bruntále bude v 17:00 zahájena výstava Václava Boštíka, Milana Grygara, Karla Malicha a Zdeňka Sýkory nazvaná Čtyři jedničky.

* Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně zahájí v 17:00 výstavu Klášťov - Hora čarodějů. /Veřejnosti budou poprvé prezentovány nálezy objevené při nedávných archeologických výzkumech na nejvyšší hoře Vizovických vrchů - Klášťově u Vysokého Pole./

* V Luhačovicích začíná mezinárodní festival dětských folklorních souborů nazvaný Písní a tancem.

Spustit audio