5. 5.

4. květen 2010

*Smetanova síň Obecního domu zve na 19:30 na koncert Symfonického orchestru hlavního města Prahy. Diriguje Martin Turnovský. Druhý koncert se uskuteční zítra. *V Kongresovém centru Praha vystoupí v 19:30 americký zpěvák Bobby McFerrin. *Slovenský institut připravil v Modrém sále na 18:00 koncert k 55. výročí narození slovenského hudebního skladatele a profesora HAMU Juraje Filase.

*Vystoupení Filharmonie mladých Praha s osmiletou houslistkou Elli Choiovou se uskuteční v 19:30 ve Dvořákově síni pražského Rudolfina. Filharmonie mladých Praha je symfonický orchestr Základní umělecké školy Na Popelce v Praze 5.

*Předpremiéra literárně-tanečního vystoupení Serge Amberta nazvaného Jako skok do oblak od 16:00 v Divadle Antonína Dvořáka v Příbrami je součástí slavnostního zahájení Dnů Burgundska ve Středočeském kraji.

*Klub Metropol v Českých Budějovicích zve na 19:00 na koncert k 65. výročí založení Českého rozhlasu České Budějovice.

*V Plzni pokračují šestidenní Slavnosti svobody k 65. výročí osvobození Plzně americkou armádou a konci druhé světové války.

*Koncertem Šimona Michala s Komorní filharmonií Pardubice začíná 5. ročník hudebního festivalu Kocianovo Ústí. Zároveň se uskuteční 52. ročník mezinárodní soutěže mladých houslistů Kocianova houslová soutěž.

*Sněmovní sál Nové radnice Brno zahajuje 3. ročníku festivalu Drehbühne Brno, který navazuje na tradici brněnského divadla v německém jazyce.

Spustit audio