27. 5.

26. květen 2010

*Nová scéna Národního divadla v Praze uvádí od 19:30 představení izraelské tanečnice Talie Pazové, která vystoupí jako host souboru 420people. Druhé vystoupení se uskuteční zítra. *Pražské jaro pokračuje ve Dvořákově síni Rudolfina ve 20:00 recitálem rakouského klavíristy Olega Maisenberga. Zazní díla Fryderyka Chopina a Roberta Schumanna. *V rámci festivalu Americké jaro uvede v Olomouci svůj recitál americký skladatel a klavírista William Bolcom, který vystupuje společně s manželkou, mezzosopranistkou Joan Morrisovou.

Erbovní sál zámku Horšovský Týn má na programu od 19:00 koncert tradiční soudobé japonské hudby, vystoupí Daniel Forró a soubor Sakura v tradičních kimonech. Na programu je i hra na japonské tradiční hudební nástroje.

Zahájením výstavy fotografií Srdjana Stanojeviče Minutu poté v kavárně NoD v 18:00 a koncertem tradiční romské hudby v klub Roxy v 19:00, pokračuje v Praze světový romský festival Khamoro.

Muzeum Jindřichohradecka, minoritský klášter u kostela sv. Jana Křtitele otevírá výstavu Ema Destinnová - známá a neznámá.

Začíná mezinárodní folklorní festival Praha srdce národů. Potrvá do 30. května.

Metropolitní divadlo/Milenium nabízí v 19:00 druhou premiéru rockové opery Oidipus Tyranus

Malý sál Městské knihovny v Praze zve na 19:00 na premiéru filmového dokumentu Slovensko bratří Čapků režiséra Josefa Císařovského.

Spustit audio