21. 8.

20. srpen 2010

*Ve Dvořákově síni pražského Rudolfina začíná ve 20:00 koncert Budapešťského festivalového orchestru. Koná se v rámci festivalu Dvořákova Praha, který potrvá do 4. září. *V dolní část Václavského náměstí se uskuteční ve 14:30 koncert při příležitosti 42. výročí okupace vojsky Varšavské smlouvy s názvem Sedm dnů, které otřásly Prahou a nejen Prahou, ale celým tehdejším Československem a světem. V 18:30 následuje položení květin u pomníku Jana Palacha a Jana Zajíce. *V Praze začíná 19. ročník mezinárodního festivalu duchovní hudby Svatováclavské slavnosti 2010. Potrvá do 5. října.

V rámci festivalu Letní Letná se uskuteční od 19:00 na prostranství mezi Hanavským pavilonem a Kramářovou vilou na Letné v Praze 7 Open Stage 2010, která je šancí pro všechny umělce nového cirkusu. Každý se může přihlásit a během 10 minut předvést své dovednosti a obstát před širokým publikem. Účastní se žongléři, akrobaté, tanečníci, divadelníci a pouliční kejklíři z celé republiky. Vstup je zdarma.

V Kutné Hoře začíná jedenáctý ročník letního multižánrového festivalu Tyjátrfest.

Na zámku v Klášterci nad Ohří je připraven sedmý ročník mezinárodního setkání uměleckých kovářů a sochařů v kovu Eurokov 2010.

Koncertem flétnistky Lucie Čistecké a harfenistky, členky České filharmonie, Barbory Pazourové pokračuje od 16:00 v kostele sv. Václava 16. ročník mezinárodního hudebního festivalu Srbská kamenice 2010.

Benefiční koncert na záchranu kaple svaté Barbory na Grabštejně, který už po osmnácté pořádá rodák z nedaleké Chotyně a sólista Národního divadla v Praze Luděk Vele se uskuteční v 16:00. Program zahájí vernisáž obrazů Jiřího Nepasického, od 17.00 začíná představení Smetanovy Hubičky v podání souboru Národního divadla v Praze na nádvoří Hradu Grabštejn.

V zámecké zahradě v Jaroměřicích nad Rokytnou končí ve 20:30 mezinárodní hudební festival Petra Dvorského.

Spustit audio