16 filmů letos nabídne přehlídka Tady Vary, nahrazující karlovarský festival

3. červenec 2020 10:50

Dnes večer (3.7.) začíná v 96 kinech po celé České republice přehlídka Tady Vary. Částečně nahrazuje 55. ročník karlovarského filmového festivalu, který byl zrušený kvůli pandemii koronaviru.

Devítidenní přehlídka divákům nabídne 16 filmů v simultánních projekcích – ve všech zúčastněných kinech tedy poběží vždy ten samý program. Každý snímek bude v zapojených kinosálech promítán pouze jednou. Předtočený úvod k nim pak nabídnou sami tvůrci i zástupci karlovarského festivalu.

Mezi hlavní lákadla podle organizátorů patří portrét zpěváka Mira Žbirky Meky režiséra Šimona Šafránka. Vůbec poprvé se na evropském plátně objeví také egyptsko-britské drama Luxor, thriller Bez zvláštních znamení nebo směsice špionážní komedie a dokumentu Tajný agent.

Slavnostní zahájení

Zahajovacímu filmu Než skončí léto bude před 20. hodinou dnes předcházet i speciální „slavnostní zahájení“. Před projekcí se prostřednictvím přenosu z Velkého sálu hotelu Thermal s diváky všech kin spojí prezident Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary Jiří Bartoška a moderátor Marek Eben.

Čtěte také

Jednotliví členové festivalového týmu také vyjednou do čtyřiceti míst po celé České republice, aby divákům v malých i velkých kinosálech od Karlovarského až po Moravskoslezský kraj představili uváděné tituly.

Do přehlídky, kterou zakončí 11. července film Honey Boy, se zapojí celkem 96 kin v 80 velkých i menších městech. Přehled vybraných sálů a programu je dostupný na internetových stránkách festivalu. Vstupenky na jednotlivé projekce je možné zakoupit přímo v kinech.

autoři: Pavel Sladký , nkr | zdroj: KVIFF
Spustit audio