Uměním ke svobodě – výstava prací dětí z dětských domovů

4. květen 2012

V gotickém sklepení domu U Kamenného zvonu na Staroměstském náměstí v Praze byla zahájena výstava „Uměním ke svobodě“, která představuje výsledky mnohovrstevného projektu občanského sdružení Audabiac, jež se více než deset let systematicky věnuje práci s dětmi z dětských domovů.

Organizuje pro ně řadu aktivit, zejména letní pobyty a tvůrčí dílny vedené umělci z různých oborů: jako je malíř a multimediální umělec Petr Nikl, Jitka Štenclová, Jiří Voves, Matěj a Petr Formanovi, Jiří Bělohlávek, Čestmír Suška, Oldřich Hozman Jiří Wald a mnozí další.

S výsledky tvůrčí práce dětí z dětských domovů se máme možnost setkat právě na výstavě „Uměním ke svobodě“. Na to, co bylo hlavním impulsem k založení sdružení Audabiac a projektu „Uměním ke svobodě“, se Karel Oujezdský zeptal vedoucí tohoto projektu Anety Markové.

Výstavu „Uměním ke svobodě“ si můžete v gotickém sklepení domu U Kamenného zvonu na Staroměstském náměstí v Praze prohlédnout do konce května.

Výstava je zároveň předehrou a neformálním otevřením rozsáhlé mezinárodní interaktivní výstavy „Labyrint smyslů“, která se uskuteční od 14. června do 20. září v rakouském Linci. Na ploše více než 6000 metrů čtverečních zde budou pod koncepčním vedením Petra Nikla prezentovány všechny výstavy z cyklu „Orbis Pictus aneb...“. Tento projekt je rovněž důležitou součástí činnosti občanského sdružení Audabiac.

Spustit audio