Program na týden 6. – 12. 3. 2017

3. březen 2017

Hudba z celého světa, rozhovor se slovenskou zpěvačkou Katerinou Málikovou nebo britským architektem Jonathanem Sergisonen, to je naše aktuální nabídka.

Pondělí 15:30 – 16:00

V únorovém přehledu novinek z celé planety nás čeká hudba z Portugalska, Číny nebo zpěvačka Gaye Su Akyol z Istanbulu. Moderuje Petr Dorůžka.

Úterý 15:30 – 16:00

Březnová Čajovna Ondřeje Bambase představí novinky od producenta Benjamina Johna Powera a jeho projektu nazvaného Blanck Mass nebo amerického baskytaristu Stephena Brunera, který vystupuje pod pseudonymem Thundercat. Nebudou chybět ani pozvánky na koncerty - do Prahy se chystají Temples a po roce se do MeetFactory vrátí v Berlíně usazená skupina Deaths. Ta 21. března doplní na pódiu pražského producenta Ondřeje Holého alias dné, který pokřtí desku These Semi Feelings, They Are Everywhere.



Středa 15:30 – 16:00

V Čajovně Jiřího Moravčíka zazpívají výjimečné ženy, které nedávno vydaly nové album: Rhiannon Gidden, Katarína Máliková, Eliza Carthy, Emel Mathlouthi, Amira Medunjanin.

Čtvrtek 15:30 – 16:00

Katarina Máliková. Slovenskou folkovou scénu obohatila další umělkyně, čerpající z lidové hudby, aktualizované současnými přístupy a technologiemi. V Hudebně Aleše Opekara Katarina Máliková komentuje svůj přístup autorky a zpěvačky, kombinující folklor, klasickou hudbu, jazzové standardy, pop, elektroniku a další zdroje. Uslyšíte ukázky z aktuálního alba Pustvopol.



Pátek 15:30 – 16:00

Pro páteční Čajovnu si Michael Kyselka vybral "divné" country z kompilace Strange Country, kterou vydali Albion Records. Uslyšíme jak ikony žánru Hanka Williamsa či Johnnyho Cashe, tak také mladé i zcela neznámé kapely.

Sobota 23:15 – 24:00

Čajovna Kateřiny Rathouské. (Nejen) o inscenacích "Já, mé druhé Já a Já a" a "A pak přišla Mirna".

Neděle 23:15 – 24:00

O kontinuitě i obyčejnosti v architektuře, o tom, jak důležitá je fasáda nebo volný prostor mezi domy, s architektem Jonathanem Sergisonem z britské kanceláře Sergison Bates architets. Rozhovor připravila Jaroslava Haladová.

Spustit audio