Program na tento týden / 7. – 13. 3. 2016

6. březen 2016

Hudba z Brazílie, z vězení v Malawi i z newyorského klubu Folk City, rozhovory o současném divadle i studiu vizuální kultury. Poslouchejte nás denně!

Pondělí 15:30 – 16:00

Hudba Brazílie. Největší země Latinské Ameriky fascinuje žánrovou pestrostí. Petr Dorůžka vám představí ty nejzajímavější nové tváře ze Sao Paula, přístavu Salvador i hlavního města Brasilia - a též vás seznámí s atypickou coververzí brazilské státní hymny.

Úterý 15:30 – 16:00

Britskou kapelu GoGo Penguin a její nové album Man Made Object představuje Eliška Svobodová.



Středa 15:30 – 16:00

Zombia Prison Project a CD písní vězňů z afrického státu Malawi nazvané I Have No Everything Here, které sestavili americký producent Ianu Brennan a jeho manželka, představuje Jiří Moravčík.

Čtvrtek 15:30 – 16:00

Třicet let Tiché dohody. O výročí pražské kapely, jejíž písně jako Tulák po hvězdách nebo Večírek osamělých srdcí rezonovaly s pocity posluchačů zejména 90. let, hovoří zpěvák, kytarista a autor písní Dan Šustr a nová zpěvačka, spolupracující se skupinou v současné době Zuzana Vintrová. Připravil Aleš Opekar.



Pátek 15:30 – 16:00

Čajovnu o newyorském klubu Folk City Připravil Michael Kyselka. Klub Folk City vznikl v newyorské čtvrti Greenwich Village v roce 1960 jako platforma pro nezávislé hudebníky. Postupně se stal domovskou scénou pro folkové písničkáře jako Weavers, Pete Seeger, Joan Baez nebo Bob Dylan.

Sobota 23:15 – 24:00

Pozvání do sobotní Noční Čajovny přijala herečka a performerka Halka Třešňáková. V druhé části pořadu přineseme informace o festivalu Bazaar. Živě z vltavského studia moderuje Kateřina Rathouská.

Neděle 23:15 – 24:00

Projekt Fresh Eye, který se snažit plnit tuzemskou mezeru na poli studia vizuální kultury, přijde představit Andrea Průchová. Jak dnešní doba zobrazuje smrt, luxus nebo třeba národní identitu? Jsou obrazy, které nás obklopují, opravdu jasné na první pohled? Na co a jakým způsobem se díváme? Ptá se Jaroslava Haladová.

Spustit audio