Program na tento týden / 6. – 12. 6. 2016

2. červen 2016

Zveme vás za hudbou do Skandinávie i Skotska nebo na pražské hudební festivaly Respect a Metronome.

Pondělí 15:30 – 16:00

Hudba Skandinávie. Petr Dorůžka vás zavede do skandinávských zemí, které mají nejen pestrou vlastní tradici, ale též vstřebávají vlivy z ostatních regionů. Uslyšíte švédskou zpěvačku balad Lenu Willemark, která natáčí pro prestižní jazzovou značku ECM, kolumbijský rytmus cumbia ve finském provedení i renomovaného pianistu Timo Alakotilu.



Úterý 15:30 – 16:00

Pařížské duo DjeuhDjoah & Lieutenant Nicholson vám představí Eliška Svobodová.



Středa 15:30 – 16:00

Za hudbou Skotska se můžete vypravit s Jiřím Moravčíkem.

Čtvrtek 15:30 – 16:00

Pražské Výstaviště plné hudby – na červnové festivaly Respekt a Metronome, které v pražských Holešovicích v nejbližších týdnech proběhnou, zve Aleš Opekar.

Pátek 15:30 – 16:00

Písničkáře a muzikanty narozené kolem 10. června připomíná Michael Kyselka. Les Paul, João Gilberto, Judy Garland nebo Jon Lord.

 
 

Sobota 23:15 – 24:00

V Noční Čajovně vám představíme divadelní soubor Anička a letadýlko. Součástí živého vysílání bude také soutěž - mimo jiné o tři detektivní romány: Volání kukačky, Hedvábník a Ve službách zla, které pod pseudonymem Robert Galbraith napsala britská spisovatelka J. K. Rowlingová. Moderuje Kateřina Rathouská.

Neděle 23:15 – 24:00

Co to je intimita? Jak ji kdo chápe a vnímá? Jak se žilo svobodným, bezdětným ženám v Československu, jak se jim žije v dnešní společnosti a jak jsou slečny vnímány třeba v Japonsku? Jak vám fotka může pomoci se sebepřijetím? Literární dokumentaristka Barbora Baronová a fotografka Dita Pepe ve svých společných projektech otvírají právě tyto otázky. Ptají se konkrétních žen a jejich odpovědi a portréty zaznamenávají. Do nedělní Čajovny přijdou Bára a Dita představit svoji práci - knihy Slečny, Měj ráda sebe sama a nejčerstvější Intimitu. Ptát se bude Jaroslava Haladová. Pořad je reprízou z prosince loňského roku.

03526255.jpeg
Spustit audio