Program na tento týden / 29. 6. – 5. 7. 2015

24. červen 2015

Festivalové tipy, nová alba, analýza snů a jejich významů a na závěr rozhovor s výtvarnicí Jitkou Brody Mikulicovou. Laďte Čajovnu denně!

PONDĚLÍ 15:30 – 16:00

Petr Dorůžka vás pozve na festival, který se koná počátkem července nedaleko našich severních hranic v německém městečku Rudolstadtu a je častým cílem návštěvníků z Česka. Uslyšíte hudbu z Brazílie, Mauretánie a především z Norska, "magické země", která je ústředním tématem letošního programu.

ÚTERÝ 15:30 – 16:00

ZVA 12 28 Band: Šibenica frajerka. Nové album slovenské bluesové legendy představuje Ondřej Bezr.



STŘEDA 15:30 – 16:00

Novinky ze světové elektronické scény vybírá a komentuje Josef Sedloň.

ČTVRTEK 15:30 – 16:00

Hudebna Aleše Opekara. Nová alba domácí scény alternativní hudby a projekty jubilujícího kytaristy Stanislava Barka.



PÁTEK 15:30 – 16:00

Červencový Abstrakt v Odpolední Čajovně přináší miniprofil berlínského nezávislého vydavatelství Sonar Kollektiv. Chybět nebude Jazzanova, Extended Spirit , Benny Sings a další zajímavé projekty a seskupení. Připravil a moderuje Jiří Hofreitr.



SOBOTA 23:15 – 24:00

O čem sníme ve dne a o čem v noci. Předpůlnoční sobotní Čajovna bude o snech a jejich významech. Uvádí Pavel Sladký. Pořad je reprízou z letošního dubna.

NEDĚLE 23:15 – 24:00

02533711.jpeg

V Noční Čajovně 5. července bude hostem Honzy Dědka Jitka Brody Mikulicová. Její obrazy působí dojmem nedokončenosti, útržkovitosti a nahodilosti - tak to taky jejich tvůrkyně chce. Tahle malířka a sochařka narozená v roce 1980 v Hustopečích se inspiruje především lidovou estetikou, v níž vyrůstala a kterou kombinuje jak se starými tapetami a fotografiemi z doby svého dětství, tak třeba i se dřevem či kamenem. Výsledkem jsou na jedné straně velmi působivá plátna nutící k zamyšlení, která v sobě nezapřou vliv slavného německého výtvarníka Nea Raucha, u kterého tahle malířka studovala, na straně druhé sochy se sociální tématikou, jako je třeba novodobé otroctví. V obou případech však platí, že díla této výjimečné ženské osobnosti tuzemské umělecké scény nenechávají diváka v žádném případě v klidu. Pořad je reprízou z letošního dubna.

Spustit audio