Program na tento týden / 28. 3. – 3. 4. 2016

27. březen 2016

Hudební exotika z Tichomoří i nový Iggy Pop, to je naše aktuální nabídka. Laďte Čajovnu!

Pondělí 15:30 – 16:00

Velikonoční ostrov a další hudební exotika. Před necelými tři sta lety, na Velikonoční pondělí roku 1722, objevil holandský mořeplavec Jacob Roggeveen mezi Novým Zélandem a jižní Amerikou Velikonoční ostrov. Ve velikonočním vydání Čajovny vás Petr Dorůžka zve na námořní expedici ilustrovanou nahrávkami i z dalších exotických ostrovů Tichomoří.

Úterý 15:30 – 16:00

Nové album Iggyho Popa Post Pop Depression představuje Ondřej Bezr.



Středa 15:30 – 16:00

Koncert Čajovny. Záběry z WOMEXu 2015 uvádí Aleš Opekar: Jihoafrický kytarista Derek Gripper a písničkářka ze Západní Sahary Aziza Brahim.

Čtvrtek 15:30 – 16:00

Marta Töpferová. Mnohostranná písničkářka, známá i svými latinskoamerickými inspiracemi, zahajuje turné s projektem Milokraj, který čerpá z domácích hudebních tradic. Doprovázejí ji kytarista David Dorůžka a slovenské Pacora Trio. Čajovnu připravil Aleš Opekar.



Pátek 15:30 – 16:00

Páteční aprílové odpoledne v Čajovně zpříjemní skladby z dílny projektů, jako jsou španělští Sweet Vandals, němečtí Eastenders, belgický Sven van Hees a další. Z Plzně připravuje Jiří Hofreitr.



Sobota 23:30 – 24:00

Vít Zapletal. Scenárista a režisér mluví v Čajovně s Pavlem Sladkým o filmech Prach a Road Movie. Další díl z cyklu rozhovorů o nových nadějích české kinematografie.

Neděle 23:30 – 24:00

Hostem Honzy Dědka bude výtvarník Filip Dvořák. Vyzkoušel si performance, když v reakci na prodej turistických kýčů nabízel v centru Prahy vlastní umění, věnuje se videu i tak zvaným objektoobrazům, na nichž kombinuje malbu s nejrůznějšími předměty, s oblibou konfrontuje současné umění a soudobé materiály – třeba s barokní estetikou. Loni v červnu absolvoval na pražské UMPRUM ateliér Jiřího Černického a Marka Meduny, dnes žije v Hrádku nad Nisou, kde v rámci církve Jednoty bratrské vypomáhá s problematickou mládeží, pracuje jako web designer, ale samozřejmě nezapomíná tvořit vlastní umění, jak dokládají četné výstavy tohoto pozoruhodného umělce.

Spustit audio