Program na tento týden / 20. – 26. 7. 2015

20. červenec 2015

Hindi Zahra, Julia Vorontsova, Thea Gilmore nebo Hana Lundiaková – čeká vás týden ve společnosti pozoruhodných žen.

PONDĚLÍ 15:30 – 16:00

V pravidelné měsíční inventuře hudebních novinek vás Petr Dorůžka seznámí s pozoruhodnými alby, která natočily marocká zpěvačka Hindi Zahra a ruská písničkářka Julia Vorontsova žijící v Kalifornii.



ÚTERÝ 15:30 – 16:00

R&B, Ethio-jazz, reggae a funk z Tel Avivu. Soulová zpěvačka Ester Rada ve své tvorbě reflektuje jak prostředí telavivského předměstí, ve kterém vyrůstala, tak své etiopské kořeny. V pořadu zazní písně z jejího debutového CD. Moderuje Eliška Svobodová.



STŘEDA 15:30 – 16:00

Nové album britské písničkářky They Gilmore nazvané Ghosts and Graffiti představuje Jiří Moravčík.



ČTVRTEK 15:30 – 16:00

Novinky a aktuality z letního festivalového dění přináší Aleš Opekar. Ohlédneme se za Euroradio Folk Festivalem v polském Krakově, za Colours of Ostrava a se zaujetím prolistujeme programy festivalů příštích týdnů, například přiblížíme Besedu u Bigbítu v Tasově. V pořadu promluví řada hostů.

PÁTEK 15:30 – 16:00

Ivana Radechovská zve na festival Folkové prázdniny v Náměsti nad Oslavou.

SOBOTA

Čajovna odpadá.

NEDĚLE 23:15 – 24:00

Hana Lundiaková, host nedělní Noční Čajovny, se narodila v roce 78 v Broumově. Znát ji můžete jako autorku tří knih – sbírky povídek Vrhnout, erotické novely Černý Klarus a románu Imago, Ty trubko, který vyšel vloni. Hana hraje na harmoniku, skládá texty a zpívá pod pseudonymem Stinka, hrála v kapelách Trenér Norů, Rudovous nebo Tři sestry. Živí se jako redaktorka a korektorka.



Románem Imago, Ty trubko zalistuje spolu s Jaroslavou Haladovou. Pořad je reprízou z letošního března.

Spustit audio