Program na tento týden / 16. – 22. 3. 2015

16. březen 2015

Od pondělí do pátku laďte Čajovny plné hudby, o víkendu poslouchejte rozhovor s Karinou Kottovou a Večerní školu Václava Kahudy a Igora Malijevského, poradnu pro ty, kteří chtějí vědět víc, než je zdrávo.

PONDĚLÍ 15:30 – 16:00

V Hudbě na pomezí Petra Dorůžky uslyšíte Hitparádu Evropského panelu world music, rozhlasový žebříček alb z celého světa. V březnu tabulce dominují umělci z Mali, písničkář Boubacar Traoré i kytarista Samba Touré.

ÚTERÝ 15:30 – 16:00

Hudební publicista Ondřej Bezr představuje nové album kanadské zpěvačky a klavíristky Diany Krall s názvem Wallflower.





STŘEDA 15:30 – 16:00

Iva Jonášová a Stanislav Zima v živém vysílání komentují své zkušenosti z návštěvy známého holandského veletrhu a festivalu Eurosonic.

ČTVRTEK 15:30 – 16:00

Dnes otevírané výstavy Národního muzea Smrt a Smrtelné slasti inspirovaly Aleše Opekara k výběru písní z nových alb se smrtelnou tématikou. Uslyšíte Visací zámek, Skoumala v podání Lili Marlene, Lenku Dusilovou i Anetu Langerovou. Hudebnu uzavře ukázka z nového alba Zdeňka Bíny.

PÁTEK 15:30 – 16:00

O nové publikaci shrnující stěžejní hudebně publicistické články Jiřího Černého hovoří jeho mladší kolega Radek Diestler.

SOBOTA 23:15 – 24:00

Mezi umělci a veřejností. Noční Čajovna Jaroslavy Haladové s novou ředitelkou Ceny Jindřicha Chalupeckého Karinou Kottovou.Karina Kottová (1984) studovala Fakultu humanitních studií na Karlově univerzitě a obor Umění a kulturní dědictví na univerzitě v Maastrichtu. Je kurátorkou Meetfactory a spoluzakladatelkou INI Gallery. Posílí se na pořádání Ceny Věry Jirousové pro začínající a etablované kritiky výtvarného umění. O současném umění píše a svými aktivitami se snaží svět umělců a laické veřejnosti propojovat. Co ji fascinuje právě na výtvarném umění? Kudy vedla její studijní a profesní cesta? A jaké má coby nová ředitelka Ceny Jindřicha Chalupeckého plány?

03338471.jpeg

NEDĚLE 23:15 – 24:00

Večerní škola. Nová půlnoční Čajovna spisovatelů Václava Kahudy a Igora Malijevského - pro ty, kteří chtějí vědět víc než je zdrávo.Trápí Vás něco? Jste muž/žena/další osoba, která byla zneužita falešným gynekologem? Máte nevyrovnaný vztah k Berušce? Kontaktujte naši Večerní školu. Každý Váš dotaz zodpovíme.

Spustit audio