Program na tento týden / 15. – 21. 6. 2015

10. červen 2015

Hudební scéna Alžíru, Mali nebo Moravskoslezského kraje, pozvánka na brněnský festival Kamenka Open a zamyšlení nad úlohou veřejných domů, to je naše aktuální nabídka.

PONDĚLÍ 15:30 - 16:00

V Hudbě na pomezí uvádí Petr Dorůžka Hitparádu Evropského panelu world music, rozhlasový žebříček alb z celého světa. Novinkami červnové tabulky jsou alba alžírské zpěvačky Souad Massi i londýnské skupiny Yiddish Twist Orchestra s rafinovanými úpravami židovského repertoáru. Na prvním místě se drží už druhý měsíc virtuózní hráč na africké loutny Bassekou Kouyate z Mali.



ÚTERÝ 15:30 – 16:00

V. A.: Sbohem a řetěz (Písně Psích vojáků z jiného úhlu). Album věnované Filipu Topolovi k jeho nedožitým padesátinám představuje Ondřej Bezr.

STŘEDA 15:30 – 16:00

Novinky světové experimentální elektroniky pouští a komentuje Josef Sedloň. Můžete se těšit na ukázky z nových alb od objevu značky Tru Thoughts projektu Werkha, japonského talentu Nogawa Kazune, dvojice bass music z Londýna Maribou State, indie písničkáře Barbarossa, amerického producenta Prefuse 73 či dívčího ambient shoegaze počinu Valet.



ČTVRTEK 15:30 – 16:00

Hudebna Aleše Opekara: Festival United Islands (kde zahrají na stagi Radia Wave například Manon Meurt) a albové novinky.



PÁTEK 15:30 – 16:00

Čajovna vás opět provede Moravskoslezským krajem, ve kterém opravdu není nouze o zajímavou muziku. Budeme pít čaj v Ostravě, Opavě a v Krnově. Uslyšíme kytarového mága Rudyho Horváta, kapelu eR, Kofe In a zajímavé spolupráce ostravských hudebníků. Uvádí Tomáš Rossi.



SOBOTA 23:15 - 24:00

Čajovna z Brna. Kamenná kolonie patří k nejsvébytnějším místům v Brně. Bývalou dělnickou čtvrť dnes obývají umělci a obzvláště při různých festivalech tady lze v uličkách mezi malými domky zažít neopakovatelnou atmosféru. Radim Nejedlý natočil rozhovor s pořadateli festivalu Kamenka Open 2015.

03405642.jpeg

NEDĚLE 23:15 – 24:00

Pravidelná noční Čajovna Václava Kahudy a Igora Malijevského pod názvem Večerní škola bude tentokrát věnovaná problematice veřejných domů. Patří veřejné domy opravdu veřejnosti? Slouží veřejné domy tam, kde jsou zapotřebí anebo se stávají jen vulgárním ventilem sexuálně frustrovaných jedinců?

Spustit audio