Program na tento týden / 14. – 20. 3. 2016

13. březen 2016

Máme pro vás hudbu z Grónska, nové Submotion Orchestra, rozhovor s Adamem Gebrianem a odpověď na všechny otázky světa v poradně pánů Kahudy a Malijevského.

Pondělí 15:30 – 16:00

Petr Dorůžka uvádí hitparádu Evropského panelu world music, rozhlasový žebříček alb z celého světa. První dvacítce dominují Finové hned několika alby včetně novinky známé skupiny Värttinä na 6. místě, zajímavým objevem je též grónská zpěvačka Nive Nielsen se skupinou The Deer Children.



Úterý 15:30 – 16:00

Kolekci CD Podkrovní pásky, která přináší domácí nahrávky Vladimíra Merty ze 70. let, představí Ondřej Bezr.

Středa 15:30 – 16:00

Čajovnu s podtitulem Alternative připravuje Josef Sedloň. Uslyšíte ukázky z nových alb od německého tria Nonkeen v čele s klavíristou Nilsem Frahmem, britského elektronického objevu, producenta Guye Andrewse, zazní novinka od sedmičlenného jazz-elektronického sdružení Submotion Orchestra, dále uslyšíte americké post-rock elektronické duo Port St. Willow, gruzijský indiepop projekt Post Industrial Boys či skotského minimal techno producenta Alexe Smokeho.



Čtvrtek 15:30 – 16:00

Hudebna Aleše Opekara.

Pátek 15:30 – 16:00

Ostravskou Čajovnu připravil a uvádí Tomáš Rossi.Těšte se na zbrusu nový singl ostravských Places, který nás navnadí na dlouho očekávané album této kapely. Dále zazní americký písničkář RickoLus, The Black Tubes a z Istanbulu přivane mystický Mercan Dede a alternativní Baba Zula.

Sobota 23:15 – 24:00

Hostem Jarky Haladové bude architekt, teoretik, propagátor, nebo jak sám říká, fanoušek architektury Adam Gebrian. Řeč bude o dětství ve Zlíně, o rodinných výletech za architekturou, o studiích v Liberci a Los Angeles i o tom, přoč bydlí na Malé straně a jak se mu v centru Prahy líbí. Rozhovor s Adamem Gebrianem vysíláme v rámci cyklu Generace 70, v němž vám představujeme osobnosti narozené v 70. letech, které se prosadily v umění, kultuře, vědě, sportu nebo společenskými aktivitami.

Neděle 23:15 – 24:00

Večerní škola Václava Kahudy a Igora Malijevského - kontaktní poradna pro ty, kteří chtějí vědět víc, než je zdrávo.

Spustit audio