Program na tento týden / 13. – 19. 4. 2015

13. duben 2015

Nabídneme hudební novinky ze Středozemí i Los Angeles, představíme klipy Pavly Kačírkové a na závěr odpovíme na nejtajnější otázky, které vás mohou tížit. Pěkný týden s Čajovnou!

PONDĚLÍ 15:30 – 16:00

Petr Dorůžka vás zavede na hudební veletrh Babel Med v Marseilli, jehož hlavním tématem je každoročně hudba ze Středozemí i dalších regionů, včetně Latinské Ameriky. V reportáži uslyšíte i argentinský akoredonový styl chamamé, který je pro hudbu tím, čím je magický realismus pro literaturu.

ÚTERÝ 15:30 – 16:00

V úterní Čajovně s Knoflenkou se podíváme, co je nového na alternativní scéně v Los Angeles. Představíme horká želízka v ohni – noise-hiphop adorovaných Clipping, industrial pop z dílny mladičké producentky Kanga, hiphopové enfant terrible s pseudonymem Signor Benedick de Moor a analog- synth mesiáše Twin Braids.



STŘEDA 15:30 – 16:00

Album ojedinělých verzí moravských lidových písniček Dálava natočila loni americká zpěvačka Julie Úlehla s manželem, arménsko-americkým kytaristou Aramem Bajakianem a hudebníky z newyorské avantgardní scény. Album představuje Jiří Moravčík.



ČTVRTEK 15:30 – 16:00

Koncert Čajovny. Čeká vás první část záznamu koncertu souboru Ty Syčáci ze Staré Pekárny v Brně z neděle 21. prosince 2014. Skupina vystupuje v obsazení Petr Váša - hlas, Petr Zavadil - elektrická Kytara, nožní bicí, hlas a Tomáš Frohlich - basová kytara, hlas, rolničky. Druhou část uslyšíte za měsíc, ve čtvrteční Odpolední Čajovně 14. května.



PÁTEK 15:30 – 16:00

V první ostravské Čajovně Tomáše Rossiho se můžete těšit na současnou tvorbu z regionu a poznáte blíže bulharský a kurdský hudební svět. Zazní flétna kaval Theodosii Spassova a zpěv Aynur Doğan. Z českých novinek si pustíme Ladě, Patrika Kee, Davida Stypku a The Finally.

SOBOTA 23:15 – 24:00

Pavla Kačírková vystudovala brněnskou Fakultu výtvarných umění. V sobotní Čajovně Radima Nejedlého bude řeč hlavně o videoklipech z jejích dílny. Klip Cirkus, který natočila pro skupinu Květy, byl v roce 2008 zařazen americkou televizí Link TV mezi objevy roku, klip ke skladbě Nejtišší kapela natočila na jediný záběr. Mluvit bude i o svých sochách nebo viedoartu.



NEDĚLE 23:15 – 24:00

Večerní škola Václava Kahudy a Igora Malijevského. Kontaktní poradna pro ty, kteří chtějí vědět víc, než je zdrávo.

Spustit audio