Poslouchejte Kamasiho Washingtona Live

22. listopad 2018

Přinášíme záznam koncertu saxofonové hvězdy, skladatele a producenta, který je označován za jazzový objev desetiletí. O Kamasiho stoupajícím věhlasu svědčí třeba fakt, že jeho aktuální album Heaven And Earth je nominováno hned v osmi kategoriích na cenu Grammy.  On-line pouze do 28. 11. 2018.

Jazz & World Live

POSLOUCHEJTE KAŽDÝ ČTVRTEK v 21 hodin

Na stanici ČESKÝ ROZHLAS VLTAVA

Tento záznam je k dispozici do 28. 11. 2018!

Energií nabitý koncert se konal v květnu letošního roku v rámci jazzového festivalu INNtöne na farmě v malebné zemědělské krajině poblíž rakouského městečka Schärding.

V pořadu zazní skladby z Kamasiho posledního alba, dále z debutové desky Epic, loňského EP Harmony of Difference či tvorba jeho spoluhráče, kontrabasisty Milese Mosleyho.

S hlavní tváří večera vystoupí kapela ve složení: Patrice Quinn - zpěv, Miles Mosely - kontrabas, Brandon Coleman - klávesy, Ryan Porter - trombon, Rickey Washington - flétna a sopránka, Tony Austin - bicí, Robert Miller - bicí.

Program celého festivalu byl tento rok vskutku skvělý a pro jazzové cestovatele máme tip na letní výlet: dostat se na INNtöne trvá jen něco přes tři hodiny cesty autem, pokud jedete z Prahy.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.